Hon tar barnen i handen och går in i mörkret.

Kitty Crowthers bilder är skenbart enkla. Hon använder färgpennor och krita. Ibland akvarell. Hon väjer inte för mörkret, men hon lämnar ingen där. Crowther visar upp det svåra, men hon gör det alltid med värme och humor. Hon pendlar mellan brutalitet och ömhet på ett sätt som mest av allt liknar själva livet. Och döden.
Den 19 april utgår jag från min uppsats Döden i bilderboken där jag har närläst tre bilderböcker av Crowther - alla på temat döden.
Barn som inte har lärt sig läsa bokstäver läser bilder. Men hur är det med oss vuxna - har du själv ro att stanna upp, reflektera och låta texten fördjupas genom att att läsa en bild?

Helena Öberg
 

Läs mer om Crowther på Astrid Lindgren Memorial Award. Och varmt välkommen till Karins magasin - en litterär salong. Ett samtal i samtiden. Den 19 april, alltid kl 19 på Klubb19, Slottsgatan 19 i Västerås. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln