Den tysta boken tre tusen bilder senare.

Jennie Ekströms bok Fröet är en liten pärla till bok som kom ut förra året. En bilderbok utan vare sig ord eller färg. Men vilken bilderbok!  De sparsmakade tuschteckningarna slingrar sig fram, expanderar och bildar en helt egen sagovärld. En sagovärld där flickan på ensamhetens ö blir räddad av pojkens flaskpost, som innehåller ett litet frö som har sådan livskraft att det slår rot, växer upp och sträcker sig ut över havet som håller dem isär, så att de kan förenas. Allt berättat utan ord, med bilder som går rakt in i hjärtat. Böcker utan ord, eller Silent Books, är ett internationellt projekt initierat av IBBY för att lyfta fram böcker utan ord som kan ge hopp till barn på flykt. 

Nu har Fröet lämnat tystnaden och via Acne Studios och tio animatörer i Stockholm, Köpenhamn, London och Los Angeles blivit film. Tre tusen bildrutor ackompanjerade av Håkan Hellström som sjunger:
"McCartney utan Lennon
Mio utan Jum Jum
Det är bara jag, bara jag utan dig
Båt på hav utan vind i segel
Vad vore jag utan dig?"


Helena Öberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln