Att agera i Karin Westman Bergs anda

När vi för lite mer än ett år sedan bestämde oss för att starta Karins Magasin och "verka i Karins Westman Bergs anda" kunde vi inte ana att vi skulle bege oss på en resa rätt i samtiden. För det är nämligen där hon befinner sig, Karin Westman Berg, pionjären, feministen, litteraturvetaren, fredsaktivisten och sedermera professorn Karin Westman Berg.
Hon vågade gå mot strömmen och ta strid för feminismen, alla människors lika värde och kvinnors rättigheter.  Under hösten #meetoo-våg, med klimatkris och kärnvapenbuller har vi upprepade gånger ställt oss frågan – vad är det egentligen att verka i hennes anda? 
Vi har kommit fram till att det är att komma samman. Samtala. Ifrågasätta. Reflektera. Och agera.
Karin Westman Berg hjälpte oss att se världen skarpare. Och hon ändrade på spelreglerna. Inte genom revolution utan genom ett oförtröttligt bildningsarbete. Hon bjöd in till samtal om samtiden, feminism och fred. Och hon uppmanade de som deltog i samtalen att reflektera över sig själva och sina liv. Att inte ta något för givet. Och agera. 
 

Välkommen till en ny vår med Karins Magasin!


Helena Öberg

Etiketter: #feminism

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln