Ett litet galleri mitt ute i veteåkern.

I början av juni slog Hanna Eklund upp portarna till Galleri Lövåsen - Västmanlands läns lantligaste konstgalleri, strax norr om Sätra brunn. I början av juni slog Hanna Eklund upp portarna till Galleri Lövåsen - Västmanlands läns lantligaste konstgalleri, strax norr om Sätra brunn.

Hanna Eklund, en av grundarna till Karins Magasin, är nog inte ensam om att drömma om ett liv på landet. Vem har inte tänkt tanken att bara hoppa av ekorrhjulet och stanna kvar i spenaten när hösten kommer och livets rutiner ropar ordning i leden? Men till skillnad från så många av oss andra har Hanna gjort slag i saken.

Etiketter: konst galleri

Förra sommaren köpte hon ett litet hus strax norr om Sätra Brunn och den 9 juni, ett år senare, slog hon upp dörrarna till Västmanlands läns lantligaste konstgalleri – Galleri Lövåsen – mitt ute bland vetefälten. En osannolik tur innebar att hon fick göra det tillsammans med en internationellt prisad konstnär, som av mer eller mindre slumpartade tillfälligheter råkade flytta till Västerås för ett par år sedan och fram till nu inte har haft någon soloutställning i Sverige. Hon heter Ana Bondžić och har tidigare ställt ut på olika håll i världen, som Japan, Indien och New York. Läs mer om henne på anabondzic.com och kör sedan raka spåret till Sätra brunn och avtagsvägen mot Gullvalla, följ skyltarna ett par kilometer och bered er på fjärilseffekten, kollo i ny skepnad, råttfällor till höger och vänster och street art mitt i naturen. Fikasugna ska vara medvetna om att Hanna har hemgjord glass av äkta grädde och mörkaste choklad och äppelmust från grannarna på Harakers Kvarnmusteri, välkomna dit!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln