En fläta av minnen

Berit Mannberg har flätat in minnen och möten från ett helt liv i sin nya utställning. Hon glömmer aldrig ett möte eller än människa, en känslighet som vibrerar i hennes tovade verk och som för tankarna till folkkonst och  levande natur. För i Berits blick är naturen besjälad. Skuggornas spel mot väggen. Eller de tunga betongkrukorna, där varje rundel har vilat i handen, en sten som lyfts från sinnet och istället övergår i en ny form, en omfamnande kruka.
Välkommen till Karins Magasin nu på tisdag. Lyssna till Berit, skåla i bubbel och hör mig berätta om boken Kattvinden, en annan form av avtäckta minnen, där Kristin Lidströms bilder talar när orden inte räcker till.
Galleri K, Slottsgatan 17, 13 november, kl 19. Karins Magasin i samarbete med Feminstiska konstnärsföreningen Gaia. Välkommen!


Helena Öberg

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln